Reklama
 
Blog | Zuzana Zmeškalová

Je jaro

  Příroda se probouzí, osychají meze, alergici jdou do sezóny a ze svých úkrytů vylézají úchyláci.

 

Stačí pár teplých dnů a ulice zaplní lidé různého pohlaví, povolání, sexuální orientace a také různé druhy úchyláků. Můžete je potkat ve dne i v noci a jsou různě nebezpeční. Většinou jsou to muži a zaměřují se na ženy různého věku i vzhledu. Někteří jsou neškodní, jen obtěžují, jiní mohou být i velmi nebezpeční.

Pro mě je jejich zvýšený výskyt neklamným znamením změny ročního období, možná proto, že na ně docela často narážím.  Ne, že bych je moc vyhledávala, ale nějak je často potkávám. Naštěstí jsou to většinou ty mírnější formy, ne ty násilnické, takže jsem z nich většinou jen zaskočená.

Osobně rozlišuji 3 druhy těch nenásilných.

Reklama

První je verbální – většinou má jen podivné a otevřené sexuální narážky. Potkáte ho kdekoliv na ulici a vyznačuje se tím, že na ženy mluví hlavně, když jdou sami a okolo nikdo není. Je téměř neškodný, ale nesmí se jednat o nějakou skrytou násilnickou formu. Většinou se jedná o zevláky a bezdomovce.

Druhý jsou ti, co před vámi onanují (ano i takoví jsou). Většinou to provádí nějak skrytě, maskují se třeba kloboukem, delším kabátem, který má v kapse díru (oni pak nosí alespoň jednu ruku pořád v kapse a divně s ní pohybují :-D), nebo větší aktovkou. Je zajímavé, že oproti prvnímu typu, vypadají tito úchyláci docela důvěryhodně a nenápadně. Já jsem se potkala hlavně s takovými starými, seriózně vypadajícími pány. Můžete na ně narazit v parku, na odlehlejší lavičce, ale třeba jako já i ve vlaku, samozřejmě v poloprázdném vagónu.

Třetí typ jsou ti známí odhalovači, co chodí jen v delším baloňáku po parku a před přicházející ženou ho roztáhnou. O tomto druhu se mluví asi nejvíc, ale mě připadá, že se až tak často nevyskytují. Možná právě kvůli jejich medializaci si už tolik netroufají, anebo se jedná jen o mýtus vytvořený komedií o jednom českém poldovi.

K jaru patří neodmyslitelně přílet vlaštovek z teplých krajin a zvýšená sexuální aktivita u různých živočišných druhů. Možná je to jen magie probouzející se přírody, možná je to vyšší teplotou a vyšší sluneční aktivitou, kdo ví. Každopádně je opět jaro a zvýšený výskyt úchyláků je toho jistějším důkazem než přílet vlaštovek, asi se jim taky zapalujou lejtka.