Reklama
 
Blog | Zuzana Zmeškalová

Čekání Dlouhé

Bylo studené a deštivé ráno, příliš brzo na to, aby se mi chtělo přemýšlet, tak jsem jen stála a sledovala, jak padají drobné kapky. Ten blbé vlak pořád nejede a nejede, že by se někde ztratil?

Paní vedle zvoní telefon, volá jí syn Franta, říká, že ten náš vlak ani nepřijede. Snad ho ztratili a na téhle trati to prý není poprvé. Zajímalo by mě, jestli ho ztratily i s těma cestujícíma. Nakonec po dlouhé hodině čekání přijede další spoj.

Odpoledne sleduju zprávy komerční televize. Hned na začátku je reportáž informující o nevysvětlitelném úkazu na železnici:

Dnes ráno došlo na trati Prostějov – Olomouc k nenadálému zmizení osobního vlaku. Podle místních obyvatel se na této trati nejedná o ojedinělý úkaz, ke zmizení údajně dochází v pravidelných intervalech již rok. Námi oslovení odborníci hovoří o úkazu podobném Bermudskému trojúhelníku. Tuto část trati proto odborně nazývají Hanácká čára.

Své vysvětlení této události poskytli i přední světoví ufologové. Podle nich se jedná o tzv. blízká setkání. Našim galaktickým návštěvníkům prý chybí k dokončení zkoumání lidského druhu jen hromadné dopravní prostředky, a proto se dá v nejbližší době očekávat nárůst podobných zmizení i na silnicích.

Reklama

V písemném vyjádření k této události, však České dráhy podobné spekulace odmítají. Jedná se, dle tiskového mluvčího, o selhání lidského faktoru. Toto pochybení má údajně na svědomí zaměstnanec Českých drah pan D. Copperfield, který se v poslední době připravuje na své nejnovější číslo zmizení vlaku a jeho opětovné objevení na jiné trati. České dráhy samozřejmě hodlají tohoto zaměstnance příkladně potrestat.

 

Dál je v té zprávě jen rozhovor s Frantou, který vlakem nejel už několik let, ale přesto se rozhořčeně vyjadřuje o nespolehlivosti železnice. No a pak, že auta stojí a vlaky jednou…